در مواردی مشاهده می شود که به علت قدمت ساختمان عمر مفید آن به پایان می رسد و مالکین جهت بهره برداری بهتر و جلوگیری از مشکلات بعدی، مجبور به بازسازی ساختمان می شوند. سئوال این است که اگر اکثریت مالکین موافق بازسازی ساختمان بوده و در این بین اقلیتی وجود داشته باشند که مخالف این اقدام باشند آن گاه تکلیف اکثریت موافق چیست و چه اقدامات قانونی می توانند انجام دهند؟

راه حل این است که ابتدا به ساکن موضوع بازسازی ساختمان باید به تصویب مجمع عمومی مالکان برسد و سپس اکثریت مالکینِ موافقِ بازسازی، مطابق ماده 13 قانون تملک آپارتمانها نظر سه نفر از کارشناسان رسمی دادگستری را مبنی بر پایان عمر مفید و فرسودگی کلی ساختمان بگیرند. سپس مدیران مجموعه برای مالک یا مالکینی که مخالف هستند مسکن یا محل پیشه ی مناسب تهیه نموده و دادخواست خود را با موضوع « الزام خواندگان به سکونت / اشتغال در مورد اجاره و تجویز بازسازی ساختمان » تقدیم دادگاه صلاحیتدار نمایند. دادگاه به موضوع رسیدگی کرده و رای خود را مبنی بر رد یا قبول تقاضای تجویز بازسازی صادر می نماید.

زمانی که دادگاه حکم خود را به تجویز بازسازی ساختمان صادر نماید و مالکینِ مخالفِ بازسازی، آپارتمان را تخلیه نکنند، در آن صورت مطابق تبصره 2 ماده 13 قانون مزبور، رئیس دادگستری یا رئیس مجتمع قضایی با احراز تامین مسکن مناسب دستور تخلیه آپارتمان را صادر خواهد کرد.